تبلیغات
آموزش آشپزی - آش سبزی شیراز
 
شنبه 19 بهمن 1387 :: نویسنده : رویا

مواد لازم:

 

گوشت گوسفند                             750 گرم

برنج                                           380 گرم

عدس                                         180 گرم

نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید             از هر کدام 180 گرم

مرزه خشک                                  2 قاشق غذاخوری

پیاز داغ                                        4 قاشق غذاخوری

پودر گشنیز، پودر زیره سیاه                به میزان لازم

پودر دارچین، زردچوبه                       به میزان لازم

نمک، فلفل، روغن                           به میزان لازم

سبزی تازه خرد شده (ترخون 50 گرم، تره خرد شده 200 گرم)

 

 

از گوشت سردست یا گردن استفاده میکنیم.

تخم گشنیز را قبل از پودر کردن کمی تفت میدهیم تا بو داده شود و عطر آن بهتر باشد.

در شیراز این آش برای صبحانه خورده میشود.

حبوبات را حتما از شب قبل خیس میکنیم.

برنج را هم از شب قبل با آب خالی خیس میکنیم.

ظرف را روی حرارت میگذاریم و داخل آن مقداری آب میریزیم بعد برنج را اضافه میکنیم.

در ظرف را میگذاریم و اجازه میدهیم به مدت 2 ساعت با حرارت کم این برنج بپزد و لعاب بیندازد.

گوشت را با زردچوبه و نمک و پیاز میگذاریم بپزد بعد ریش ریش میکنیم.

حبوبات را جداگانه میپزیم.

عدس را هم جداگانه میپزیم.

بعد از 2 ساعت که برنج پخته شد نصف حبوبات پخته شده را به آن اضافه میکنیم.

نصف عدس را هم به مواد اضافه میکنیم.

نصف تمامی حبوبات و عدس را به برنج اضافه میکنیم و از هر کدام نصفش را کنار میگذاریم.

سبزیجات را هم به مواد اضافه میکنیم.

سبزی این آش باید کمی درشت خرد شود.

نصف گوشت پخته شده را هم اضافه میکنیم.

در ظرف را میگذاریم و به مدت 4 ساعت میگذاریم با شعله کم بماند و جا بیفتد.

گوشت حبوباتی را که کنار گذاشتیم با هم مخلوط میکنیم و کاملاً میکوبیم یا آسیاب میکنیم تا له شوند و موقع اضافه کردن به آش آن را لعابدار کنند.

بعد از 4 ساعت مواد کوبیده شده را به آش اضافه میکنیم و میگذاریم دوباره با حرارت کم بپزد.

 

بعد از 40 دقیقه که مواد کوبیده شده هم با بقیه مواد پختند، نصف پیاز داغ و ادویه جات و نمک و سبزی خشک را اضافه میکنیم و به مدت 20 دقیقه دیگر میگذاریم آش روی حرارت بماند.

یعنی بعد از اضافه کردن نصف گوشت و سبزی کلاً 5 ساعت زمان لازم است تا آش کامل جا بیفتد.

وقتی آش آماده شد با نصف پیاز داغ که کنار گذاشته بودیم روی آن را تزئین میکنیم.

 

نکته: برنج در این آش کاملاً له میشود و شبیه برنج شله زرد میشود.





نوع مطلب : انواع سوپ و آش، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


سه شنبه 28 خرداد 1392 06:07 ب.ظ
دیروز آش جوی الیترو درست کردم فوق العاده بود واقعا خوشمزه است
رویا خوش مزه درست کردین حتما
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آموزش آشپزی
طرز تهیه بهترین غذاها، کیک، کلوچه، سوپ و آش، بستنی و ترشی
درباره وبلاگ

با سلام به وبلاگ خودتون خوش آمدید.
تمامی طرز تهیه غذاها در ادامه مطلب میباشد.

مدیر وبلاگ : رویا
نویسندگان
آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :