تبلیغات
آموزش آشپزی - سبزی پلو ماهی خوزستانی
آموزش آشپزی
طرز تهیه بهترین غذاها، کیک، کلوچه، سوپ و آش، بستنی و ترشی
صفحه نخست         تماس با مدیر         پست الکترونیک        RSS         ATOM

 

مواد لازم: 

گشنیز و شنبلیله                             یک کیلو

ماهی فیله شده                            500 گرم

برنج                                           4 پیمانه

پیاز سرخ شده                               یک دوم پیمانه

رب گوجه                                     1 قاشق غذاخوری

آب زعفران                                    یک چهارم پیمانه

آب لیمو                                       یک چهارم پیمانه

سیر رنده شده                              3 حبه

نمک، فلفل، ادویه خورشتی  و روغن    به میزان لازم

 

از یک کیلو سبزی 750 گرم گشنیز و 250 شنبلیله است. برای این غذا حتماً باید از این دو نوع سبزی استفاده کنیم. اگر شنبلیله زیاد باشد غذا تلخ میشود.

 

اگر سبزی تازه در دسترس نبود میتوان از سبزی خشک هم استفاده کرد که به ازای هر یک کیلو سبزی تازه از یک یا دو پیمانه خشک آن استفاده میکنیم. در این صورت حتماً سبزی را باید به مدت یک ساعت در آب ولرم خیس کنیم تا نرم شود.

 

ماهی باید فیله باشد و تیغ زیادی نداشته باشد و ماهی را به اندازه مکعب های کوچک برش میزنیم. وقتی ماهی را شستیم و در آبکش گذاشتیم مقداری نمک میزنیم و مقداری هم جوز هندی و آبلیمو برای گرفتن بوی ماهی اضافه میکنیم.

 

یک پیمانه آرد گندم که بهتر است آرد سنگک باشد را با مقداری ادویه و زردچوبه مخلوط میکنیم. ماهی ها را بعد از اینکه آبش گرفته شد در این آرد میغلتانیم بعد در مقداری روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.

 

اگر ماهی به این روش پخته نشود دیر پخته میشود و خشک میشود.

 

ماهی شیر خیلی خوب است اما ماهی حامور لطیف تر است و در اینجا ما ماهی حامور استفاده میکنیم.

 

سه عدد پیاز بزرگ را خرد کرده و سرخ کنیم حدود یک دوم پیمانه پیاز سرخ شده به دست می آید.

 

پیاز و روغن مایع را داخل ظرف میریزیم و سبزی را اضافه میکنیم.

 

استفاده از سبزی خشک بهتر است چون آب ندارد اما سبزی تازه چون آب دارد زمان لازم دارد تا آب آن کشیده شود.

 

مواد را با هم تفت میدهیم.

 

برنج را سه چهار ساعت قبل خیس کرده ایم برای هر یک پیمانه برنج یک قاشق نمک اضافه میکنیم و میگذاریم کامل خیس بخورد بعد مقداری آب داخل ظرف میگذاریم بجوشد آب برنج را که خالی کردیم برنج را داخل آب جوش میریزیم وقتی کامل قد کشید و آماده شد آبکش میکنیم و کنار میگذاریم.

 

مواد کامل باید سرخ شود و خوش رنگ شود.

 

سیر را هم اضافه میکنیم و تفت میدهیم رب گوجه را هم اضافه میکنیم.

 

رب را به اندازه ای که گفته شد مصرف کنید و بیشتر از آن استفاده نکنید. چون این غذا کمی رنگ سبزی باید داشته باشد.

 

ادویه جات را هم اضافه میکنیم.

 

ادویه جات را همیشه بعد از رب اضافه کنید تا بوی خامی رب گرفته شود.

 

داخل قابلمه کمی روغن میریزیم و اگر خواستیم ته دیگ میگذاریم بعد نصف برنج را داخل ظرف میریزیم.

 

مواد روی حرارت باید مثل قورمه سبزی به روغن بیفتد تا خوشمزه تر و خوش رنگ تر شود.

 

ماهی تفت داده شده را هم به مواد اضافه میکنیم.

 

میتوانیم به جای ماهی از تن ماهی استفاده کنیم بدین ترتیب که دو قوطی تن ماهی را بگذاریم 20 دقیقه بجوشد بعد از 20 دقیقه در قوطی ها را باز کنیم و در این مرحله به مواد اضافه کنیم.

 

مواد را مخلوط میکنیم و تفت میدهیم بعد از روی حرارت برمیداریم و آبلیمو را اضافه میکنیم.

 

مواد را روی برنج داخل ظرف میریزیم. بقیه برنج را هم روی مواد میریزیم و کامل میپوشانیم بعد آب زعفران را روی برنج میریزیم.

 

حدود 45 دقیقه میگذاریم پلو دم بکشد بعد که کامل دم کشید همه مواد را قاطی هم میکنیم و سرو میکنیم.

 

در کنار این غذا معمولاً ترشی مصرف میشود.

 

اصل این غذا مقداری تند مزه است اگر دوست داشتید میتوانید مقداری فلفل قرمز استفاده کنید تا تند شود.

 

در اینجا ترشی بندری تهیه شده و کنار غذا سرو میشود.

 

روش تهیه ترشی بندری

 

برای تهیه این ترشی هر موادی که دوست داریم ریز می کنیم بعد سرکه را با رب گوجه فرنگی مخلوط میکنیم و میگذاریم چند جوش بزند.

 

اگر بخواهیم مقداری رنگش تیره شود میتوانیم از آب تمبر هم استفاده کنیم که ما در اینجا استفاده نکردیم.

 

وقتی مخلوط سرکه و رب جوش خورد مواد را داخل آن میریزیم و میگذاریم چند جوش بخورد بعد از روی حرارت برمیداریم و ادویه جات اضافه میکنیم.

 

چون مواد این ترشی روی حرارت جوش خورده پس مدت زمان زیادی برای رسیدن نیاز ندارد.





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 15 فروردین 1388 :: نویسنده : رویا
یکشنبه 30 مهر 1396 06:23 ب.ظ
ممنون از وبلاگ خوبتون.
به وبلاگ ما هم سر بزنید.
یکشنبه 30 مهر 1396 03:35 ق.ظ
ممنون از وبلاگ خوبتون. به وبلاگ ما هم سر بزنید.
جمعه 30 تیر 1396 10:47 ق.ظ
I constantly spent my half an hour to read this webpage's posts everyday along with
a mug of coffee.
چهارشنبه 30 فروردین 1396 07:12 ب.ظ
Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the
web the simplest thing to be aware of. I say to you,
I certainly get irked while people think about worries that they just
do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out
the whole thing without having side-effects , people could take a signal.
Will likely be back to get more. Thanks
یکشنبه 13 فروردین 1396 04:11 ب.ظ
Wow, fantastic blog structure! How long have you been running a blog for?
you make blogging look easy. The total glance of your website is great, as
smartly as the content!
جمعه 24 خرداد 1392 08:45 ب.ظ
هوم غذای جنوبی باید تند باشن
چاشنی لیمو وفلفل هم کنار این مواد بریز تو غذات خوش طعم تر بشه
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


درباره وبلاگ

با سلام به وبلاگ خودتون خوش آمدید.
تمامی طرز تهیه غذاها در ادامه مطلب میباشد.
مدیر وبلاگ : رویا
نویسندگان
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :