تبلیغات
آموزش آشپزی - ماش پلو با کدو حلوایی
 
یکشنبه 23 فروردین 1388 :: نویسنده : رویا

    

 

مواد لازم:

 

گوشت چرخ کرده        500 گرم

ماش                       500 گرم

برنج                        700 گرم

کدو حلوایی               500 گرم

پیاز                         1 عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی           1 قاشق غذاخوری

ادویه پلویی               1 قاشق مرباخوری

زعفران حل شده        3 قاشق غذاخوری

روغن و نمک              به میزان لازم

 

تابه را روی حرارت میگذاریم گرم شود روغن را اضافه میکنیم پیاز را داخل روغن میریزیم. میتوان پیاز را ساطوری یا نگینی خرد کرد یا میتوان رنده هم کرد.

 

پیاز را داخل روغن تفت میدهیم زیاد نباید طلایی شود فقط باید سبک شود که عطر و طعم خودش را از دست ندهد.

 

ماش را نیم پز میکنیم مثل عدس پلو که ماش له نشود 3 پیمانه ماش را با 7 پیمانه آب میپزیم.

 

نکته خیلی مهم در پختن ماش این است که هر غذایی که ماش دارد نمک را اول کار اضافه نکنید چون سیاه میشود.

 

2 قاشق غذاخوری روغن مایع داخل آبی که ماش را با آن میپزیم میریزیم این روغن باعث میشود ماشهایی که زود میپزند له نشوند و ماشهایی که پخته نمیشوند راحت تر بپزند.

 

ماش طبع خیلی گرمی دارد برای کسانی که لرزش بدن دارند یا مشکل عصبی دارند یا سکته کرده اند خیلی مناسب است برای نور چشم هم مناسب است.

 

میتوان از گوشت گوساله هم استفاده کرد.

 

وقتی پیاز سبک شد گوشت را اضافه میکنیم و تفت میدهیم.

 

به جای گوشت میتوان از فیله مرغ یا سینه مرغ خلالی کبریتی شده استفاده کرد میتوان حبه ای هم خرد کرد و حتی میتوان از گوشت چرخ کرده قلقلی مثل فسنجان هم استفاده کرد.

 

رب را به مواد اضافه میکنیم. رب باید خیلی تفت بخورد.

 

میتوانید رب به اندازه مصرف یک هفته را داخل روغن یا روغن زیتون تفت دهید و داخل یخچال نگه دارید تا وقتی در غذا استفاده میکنید نیاز به تفت زیاد نداشته باشد و خوش رنگ تر هم باشد.

 

ادویه پلویی را اضافه میکنیم ادویه شامل : پودر فلفل قرمز، زردچوبه، پودر دارچین و یک دوم قاشق چایخوری جوز هندی و یک دوم قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز است.

 

کدو حلوایی را میتوانید رنده خیلی درشت کنید تا به هم زیاد نچسبد داخل برنج. حلقه های کدو را هم برای ته چین استفاده میکنیم. میتوان از پیاز، نان، کدو مسمایی برای ته چین استفاده کرد.

 

ما کدوها را خلالی کبریتی یا جولین برش زده ایم.

 

برنج را قبلاً آبکش کرده ایم.

 

داخل قابلمه مورد نظر که روی حرارت گذاشتیم روغن مایع میریزیم و روغن را داغ میکنیم برای هر نوع ته دیگ مقداری پودر فلفل قرمز و نمک میریزیم داخل روغن و اگر در دسترس بود کمی هم زعفران حل شده اضافه میکنیم کدوها را داخل قابله میچینیم.

 

میتوان از خیار سبز هم برای ته چین استفاده کرد که آنها را ورقه میکنیم باید زیاد کوچک نباشد و زیاد هم ضخیم نباشد.

 

کدوها را تفت میدهیم اگر ته دیگ را خوب دو طرفش را طلایی نکنیم آبی که روی برنج میدهیم برای دم کشیدن این آب ته دیگ را خمیر میکند. پس کدوها را کمی سرخ میکنیم وقتی یک طرف آنها سرخ شد طرف دیگر را هم سرخ میکنیم.

 

تا این مرحله به غذا نمک اضافه نکردیم همیشه در گوشتهای قرمز نمک را در آخر به غذا اضافه میکنیم. بعضی سبزیجات مثل قارچ و نخود سبز و کدو و لوبیا سبز اگر در غذا باشد و زود نمک بزنیم آب می اندازند.

 

وقتی دو طرف کدوها طلایی شد زعفران را اضافه میکنیم کمی برنج میریزیم و ماش و مواد را میریزیم و بقیه برنج را میریزیم و با دمی را میگذاریم.

دمی را همیشه خیس کرده و فشار میدهیم تا آبش گرفته شود تا زودتر بخار بپیچد و باعث شود عرق قابلمه داخل غذا نرود و رنگ آن را تیره نکند و غذا زودتر دم بکشد.

 

نکته مهم این که آبی که برای روی برنج استفاده میکنیم را با کره یا روغن که میخواهیم روی برنج بدهیم میگذاریم بجوشد چون اگر آب خام روی برنج بریزیم برنج خراب میشود و اگر برنج داخل آبکش شل شده باشد این آب جوش باعث میشود برنج دوباره خودش را جمع کند.

 

این غذا با سبزی خوردن و لیته مصرف میشود.

 

این غذا پر حجم است و بیشتر برای نهار استفاده میشود.

 

میتوان پیاز این غذا را بیشتر هم استفاده کرد برای خوشمزه تر شدن غذا.





نوع مطلب : انواع پلو، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


شنبه 18 خرداد 1392 08:38 ب.ظ
عصاره زعفرون الیت رو می شناسی؟؟؟؟؟؟ یکی بخری حسابی طرفدارش می شی
من که همیشه ازش استفاده می کنم تازه جایزه هم گذاشته ه ه
پنجشنبه 21 آبان 1388 12:27 ق.ظ
من ساناز 13 ساله شما درباره ی وبلاگ من نظر داده بودید سایتتو خیلی با حاله لطفا اسمتون را برام بفرست در ضمن من یه وبلاگ دیگه ای دارم
www.khodavandegareshgh.persianblog.ir
دوشنبه 24 فروردین 1388 06:18 ب.ظ
سلام.
وب آموزنده و جالبی داری.
من شما رو لینک کردم
شمام منو به اسم :به روز ترین مرکز دانلود رایگان با لینک مستقیم : لینک کن
www.free-dl-zone.tk
tnx
دوشنبه 24 فروردین 1388 06:05 ب.ظ
سلام وبلاگ خوبی داری اگه میخوای صاحب موبایل رایگان بشی به وبلاگ من یه سر بزن .اگه با تبادل لینک هم موافقی بودی از طریق نظرات وبلاگ به من اطلاع بده.
دوشنبه 24 فروردین 1388 04:07 ب.ظ
سلام
امیدوارم حالت خوب باشه

اگر دوست داشتی من رو به اسم بهترین عکسهای موضوعی لینک کن...
موفق باشی.
دوشنبه 24 فروردین 1388 12:15 ب.ظ
سلام همونطور که خواستید لینک وبلاگ شما در سایت قرار گرفت لطفا منو هم با نام دنیای مجازی لینک کنید
با تشکر
ayaran
یکشنبه 23 فروردین 1388 11:15 ب.ظ
سلام سپیده خانم خوب هستین من شما رو لینک کردم شما هم منو با عنوان سایت سرگرمی ومطالب جالب لینک کنید مرسی
یکشنبه 23 فروردین 1388 10:16 ب.ظ
با سلام
همانطور كه خواسته بودید من سایت شما را با عنوان آموزش آشپری لینك كردم شما نیز لطف كنید و وبلاگ من را با نام ((ایران زمین)) لینك كنید.

راستی در زمینه آشپزی سایت جالب و قشنگی دارید.


خدانگهدار
یکشنبه 23 فروردین 1388 09:53 ب.ظ
من حاضرم هر روز به وبلاگ شما بیام و بر روی تبلیغات شما کلیک کنم به شرطی که شما نیز همچین کاری برای وبلاگ من کنی . هم به نفع منه وهم به نفع شما . در ضمن من کلیک کردم ، کلیک یادت نره .
یکشنبه 23 فروردین 1388 08:51 ب.ظ
سلام به شما دوست عزیز
عالی بود
راستی با تبادل لینک موافقی؟؟
اگه هستی ما را با نام !"مدل لباس مجلسی " لینک کن و خبرم کن تا لینکت کنم.من بیشتر وقتا آپم عزیزم
منتظرم
یکشنبه 23 فروردین 1388 07:58 ب.ظ
با سلام و خسته نباشید
شما وب منو با نام(دانلود هر چی از بازی ها بخواین-Freebazi)لینك كنید بعد به من خبر بدید تا شما رو لینك كنم.
یکشنبه 23 فروردین 1388 07:07 ب.ظ
سلام وبلاگ خوبی داری اگر مایل به تبادل لینک هستی من را بانام کامپیوتر و تکنولوژی لینکم کن تا من هم تو را لینکت کنم
یکشنبه 23 فروردین 1388 06:43 ب.ظ
سلام خانوم سپیده
امیدوارم که حالتون خوب باشه.
مرسی از اینکه به وبلاگ من تشریف آوردید.
من از غذا خیلی خوشم میاد ولی ترجبح میدم دیگران برام بپزند.آخه خیلی تنوع داره!
من وبلاگتون رو لینک می کنم.
از آشنایی شما خوشبختم
یکشنبه 23 فروردین 1388 04:41 ب.ظ
دوست عزیز سلام، وبلاگ جالبی داری. اگه دوس داری تبادل لینک کنیم، منو با عنوان (اخبار داغ داغ در مورد هممممه چی!) لینک کن و حتما توی نظرات برام پیغام بذار که منم لینکت کنم.
http://daghedagh.mihanblog.com/
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آموزش آشپزی
طرز تهیه بهترین غذاها، کیک، کلوچه، سوپ و آش، بستنی و ترشی
درباره وبلاگ

با سلام به وبلاگ خودتون خوش آمدید.
تمامی طرز تهیه غذاها در ادامه مطلب میباشد.

مدیر وبلاگ : رویا
نویسندگان
آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :